Fout 0x800423f4

Besturings systeem

Windows 2008 (R2)

Software

5.5.5.0 en hoger

Fout melding

Volume Shadow Copy Error 0x800423f4 - writer error: non retryable

Oorzaak

Dit wordt veroorzaakt wanneer je VSS gebruikt in de backup en er een één of meerdere SQL databases in een niet-eenvoudige herstel model staan, of je ze nu backupped of niet.

Oplossing

Optie 1
Probeer om met een pre-backup script de Volume Shadow copy service te herstarten:
  1. Maak een batch bestand aan met de volgende commando's
    • net stop vss
    • net start vss
  2. Open de software
  3. Ga naar de backupset instellingen via het tandwiel
  4. Open de "Opdrachtregelprogramma" tab
  5. Voeg het batch bestand als Pre-backup commando toe (vergeet niet om de werkmap in te stellen)

Optie 2
Microsoft heeft deze foutmelding beschreven in het artikel: http://support.microsoft.com/?id=828481 (EN) en een hotfix vrij gegeven (deze zit ook in Windows 2003 SP1).
Dit maakt de backups wel succesvol maar het kopie van de SQL in de backup zal corrupt zijn en niet geschikt voor restore.

Optie 3
Verander de SQL databases naar eenvoudig, met behulp van de SQL Manager.
Zoek de databases op (Microsoft SQL Servers > SQL Server Group > SERVERNAME > Databases). Rechterklik en kies eigenschappen van iedere database. In de opties tab, verander de herstel mode van "Volledig" naar "Eenvoudig". Dit schakelt de per-minuut herstel optie uit (geen log bestanden). NTBackup/WBAdmin zal succesvol backups maken van de SQL databases en zal deze ook kunnen herstellen naar de tijd van de backup. Dit komt overeen met hoe de meeste backups lopen en is ook het eenvoudigste om in te stellen.

Optie 4
Verplaats de SQL database naar een volume dat niet meegenomen wordt in de backup. Dit zal een een compleet andere volume moeten zijn en niet simpelweg in een andere map aangezien NTBackup/WBAdmin de VSS writer aanspreekt op basis van applicaties op een volume.
Als bovenstaande oplossingen niet werken probeer dan het RegisterVSS.bat bestand in C:\Program Files\Mindtime Pro Backup\bin om de VSS te her-registreren.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06
info@mindtimebackup.nl info@mindtimebackup.de info@mindtimebackup.de