Fout 0x81000101

Besturingssysteem

Windows 2008 (R2)

Software

5.5.5.0 en hoger

Fout melding

Error 0x81000101 Shadow copy timeout error

Oorzaak

Een timeout tijd de Shadow Copy operatie die noodzakelijk is voor de System State backup.

Oplossing

Controleer of de volgende twee services draaien:
  • Volume Shadow Copy service
  • Windows backup
Let erop dat hun afhankelijke services ook draaien.
Controleer of hun afhankelijke services draaien met services.msc
  1. Ga naar start en type services.msc in het zoek veld.
  2. Vind de twee services.
  3. Rechterklik op één service tegelijkertijd.
  4. Selecteer eigenschappen.
  5. ga naar de Afhankelijkheden Tab.
  6. Noteer de afhankelijke services.
  7. Controleer of deze ook draaien.
  8. Om een service te starten: Rechterklik op de service en selecteer start.
Voor veel gebruikers met deze foutmelding heeft het uit en dan weer aanzetten van het Windows Systeem herstel op de schijf waarop Windows staat geholpen om het probleem op te lossen.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06