VSS foutmelding i.c.m. Acronis

Besturingssysteem

Windows 2008 en hoger

Software

OBM 5.5.0.0 en hoger

Foutmeldingen

Event viewer meldingen: VSS Errors, Event ID 12292 & 22

Source: VSS
Event ID: 12292
Level: Error
Description:
Volume Shadow Copy Service error: Error creating the Shadow Copy Provider COM class with CLSID {79079d5c-ef20-4952-b9fc-cfd443b38641} [0x80040154, Class not registered].

Oplossing

Het kan zijn dat er nog oude Arconis onderdelen voor de VSS in de registry achterblijven, terwijl Acronis al verwijderd of niet meer actief is. Hierdoor wodt er geen goede VSS kopie gemaakt. Dit is terug te vinden in de event viewer.

Open regedit en zoek naar:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\VSS\Providers\

Hier hoort slechts een entry te staan, namelijk de "Microsoft Software Shadow Copy provider". Het kan zijn dat er hier nog een entry staat voor Acronis. Verwijder deze en reboot de server.

N.B.: het CLSID onder de registry entry hoort ook weer te zien te zijn in de event viewer

BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06