Startpagina > Legacy Software (V6 en ouder) > System (State) > Het bestandsformaat SystemState.bkf lijkt niet juist

Het bestandsformaat SystemState.bkf lijkt niet juist

Besturingssysteem

Windows 2003, System State

Software

5.5.x.x

Fout melding

Het bestandsformaat "C:\Backup\SystemState\123456789012\SERVER\SystemState.bkf" lijkt niet juist

Oorzaak

Betekent dat het aanmaken van het System State-bestand, via NTBackup.exe, niet is gelukt.
Er wordt een .bkf-bestand gemaakt van enkele kilobytes, terwijl de System State ongeveer 500 MB hoort te zijn.

Oplossing

• Controleer in Windows het toepassing-event-log op het moment van de backup. Meestal gaat deze System State Backup fout doordat VSS niet goed werkt.
    Als er VSS-errors zijn, dan kan C:\Program Files\Mindtime Pro Backup\bin\RegisterVSS.bat uitgevoerd worden om VSS-onderdelen opnieuw te registreren.
    (!) Windows moet hierna wel handmatig herstart worden.
  • Het kan ook zijn dat er op het moment van de backup al een VSS-applicatie in gebruik is, verander dan de backuptijd. Er mag namelijk maar één VSS operatie tegelijkertijd draaien.
  • Probeer een handmatige backup te starten. Als dit wel werkt, dan is het verschil met de automatische backup: de gebruikersrechten.
    1. Open de software
    2. Ga naar de backupset instellingen (tandwiel)
    3. Selecteer de System State set
    4. In het tab Algemeen vul de aanmeldgegevens in van een gebruiker die de System State mag uitvoeren (meestal administrator)
  • Start NTBackup.exe en probeer handmatig een System State Backup te maken, let op eventuele foutmeldingen.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06