Fout 0x800423f0

Besturingssysteem

Windows 2008 (R2)

Software

5.5.5.0 en hoger

Fout melding

Volume Shadow Copy Error 0x800423f0 - writer error: inconsistent snapshot

Oorzaak

SharePoint 2010 is geïnstalleerd op de machine en u heeft een update geïnstalleerd voor SharePoint.
Vanaf SharePoint 2010 worden alleen de binaries toegepast met een patch/update van SharePoint en de wijzigingen worden pas van kracht nadat u zelf handmatig de configuratie bijwerkt.

Oplossing

Wanneer u een Microsoft update of WSUS een SharePoint update gedownload heeft en u deze geïnstalleerd heeft bent u na de reboot nog niet klaar.
Controleer of er een update klaar staat voor Sharepoint:
  1. Start (Als Administrator) de SharePoint 2010 Management shell via start, Alle Programma's, Microsoft SharePoint 2010 Products, SharePoint 2010 Management Shell.
  2. Wanneer de shell gestart is, type dan het volgende commando gevolgd door enter:
    (get-spserver $env:computername).NeedsUpgrade
    sharepoint 2010 CLI
Wanneer u als reactie "True" krijgt staat er een update klaar, via het PSCONFIG commando kunt u deze update uitvoeren:
  1. Open een Administrative command prompt.
  2. Wijzig de directory naar C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\BIN
  3. Voer uit: PSConfig.exe -cmd upgrade -inplace b2b -force -cmd applicationcontent -install -cmd installfeatures
Meer informatie:
Technet Blog (Engels)
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06