Fout 0x80042316

Besturings Systeem

5.5 - 6.29

Fout melding

0x80042316: Er wordt momenteel al een schaduwkopie gemaakt. Probeer het later opnieuw.

Oorzaak

Deze foutmelding treed meestal op wanneer de VSS geen schaduwkopie kan aanvragen omdat er al een schaduwkopie bezig is.

Oplossing

Controleer of er geen conflicterende taken zijn en plan de system state op een andere tijd in.

Andere mogelijke oplossingen:
  • Er is meer dan 1 backup programma geïnstalleerd: Pas de planning aan zodat er geen conflict ontstaat tussen de verschillende programma's
  • Stop en herstart de Volume Shadow Copy service. Configuratie scherm > Administratieve Tools > Services > Volume Shadow Copy > rechterklik en kies herstarten
  • Een herstart van de machine wil het probleem ook wel eens oplossen
  • her-registreer de .dll bestanden die bij de VSS service horen met het meegeleveerde batch bestand
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06