Startpagina > Databases (SQL, Oracle) > MSSQL > BACKUP LOG is niet toegestaan terwijl het herstel model EENVOUDIG is

BACKUP LOG is niet toegestaan terwijl het herstel model EENVOUDIG is

Besturingssysteem

Windows
Microsoft SQL Server

Software

Alle

Fout melding

"[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]The statement BACKUP LOG is not allowed while the recovery model is SIMPLE"

Oorzaak

De SQL-backup bestaat uit twee schema's: één taak backupt de database, en één taak backupt de transactielogs.
De transactie logs kunnen alleen worden gebackupt als de logging mode op volledig staat.

Oplossing

Er kan ook alleen met de database backup worden gewerkt, bij grotere databases is het efficiënter om regelmatig de logs te backuppen en de database zelf wat minder vaak.
Indien u toch de log bestanden wilt backuppen kunt u het beste onderstaande stappen volgen.
Optie 1: Management Studio
  1. Start de SQL Server Management Studio
  2. Verbind met de instantie en meld je aan
  3. Vouw 'Databases' uit
  4. Vouw 'Systeem Databases' uit
  5. Rechter klik op de database en selecteer eigenschappen
  6. Ga naar de Opties tab
  7. Kies het herstel model 'Volledig'
Optie 2: SQL
  1. Verbind met de SQL instantie
  2. Voer een nieuwe query uit:
    USE [DB naam] ;

ALTER DATABASE model SET RECOVERY FULL ;
Na het wijzigen van het recovery model moet er eerst een volledige of differentiële backup gemaakt worden om de log ketting te starten.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06