Startpagina > Databases (SQL, Oracle) > MSSQL > MSSQL: Te veel databases tegelijk in de VSS-back-up

MSSQL: Te veel databases tegelijk in de VSS-back-up

Besturingssysteem

Windows

Software

7.5.0.0 en hoger

Fout melding

Cannot start shadow copy, reason = The writer operation failed because of an error that might recur if another shadow copy is created. (VSS_E_WRITERERROR_NONRETRYABLE)
[VSSDatabaseExpt] The writer operation failed because of an error that might recur if another shadow copy is created. (VSS_E_WRITERERROR_NONRETRYABLE)

Oorzaak

Het foutbericht wordt geretourneerd door de MSSQL VSS-schrijver, wat suggereert dat er onvoldoende werkthreads zijn geconfigureerd op de MSSQL Server om de back-up te ondersteunen van alle databases die voor back-up zijn geselecteerd.
Voor een back-uptaak van MSSQL Server-databases met VSS zijn drie werkthreads per database vereist.
Een 64 bit MSSQL-server met 4 CPU's wordt bijvoorbeeld automatisch geconfigureerd met 512 werkthreads, wat inhoudt dat het maximale aantal databases dat kan worden geselecteerd voor back-up 170 is.

Raadpleeg het gedeelte Beperkingen en beperkingen in het volgende artikel voor meer informatie:
Configure the max worker threads Server Configuration Option

Oplossing

Er zijn 2 mogelijke oplossingen voor het probleem:
1. Maak extra back-upsets (die op een ander tijdstip moeten worden uitgevoerd) voor de overtollige databases.
of
2. Verhoog het maximum aantal werkthreads op de MS SQL Server.

Belangrijk!:
Raadpleeg een ervaren databasebeheerder of een gecertificeerde SQL Server-technicus voordat u wijzigingen aanbrengt in de maximale werkthreads.

De optie max. Aantal werkthreads configureren:

• Klik in Object Explorer met de rechtermuisknop op een server en selecteer Eigenschappen.
  • Klik op het knooppunt Processors.
  • Typ of selecteer een waarde voor de max. Aantal worker-threads in het vak Max. Worker-threads.
Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie: Configure the max worker threads Server Configuration Option
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06