Startpagina > Databases (SQL, Oracle) > MSSQL > Wat zijn de backup modussen VSS en ODBC bij een MSSQL backup

Wat zijn de backup modussen VSS en ODBC bij een MSSQL backup

Besturingssysteem

Windows

Software

8.1 en hoger

Probleem

U wilt een back-up maken van een MSSQL-server en ziet dat u kunt kiezen uit ODBC en VSS en weet niet wat deze opties betekenen.
VSS vs ODBC

Oplossing

Met Pro Backup kunt u een back-up maken van databases in uw Microsoft SQL Server met de MSSQL Server Backup Module, die u een set tools biedt om uw MSSQL Server te beschermen, zowel in de VSS-back-upmodus als in de ODBC-back-upmodus.

VSS modus

Op VSS gebaseerde back-up met behulp van de Microsoft SQL Server VSS Writer om een consistente momentopname van de MSSQL-databases te verkrijgen, er is geen spooling / staging van databasebestand(en) vereist tijdens het back-upproces.

Tijdelijke map eisen
  • Locatie voor tijdelijke map
    De tijdelijke map wordt door Pro Backup gebruikt voor het opslaan van back-upset index bestanden en incrementele/differentiële deltabestanden. Om optimale back-up-/herstelprestaties te garanderen, wordt aanbevolen dat de tijdelijke map wordt ingesteld op een lokaal station. De tijdelijke map mag zich niet op de Windows-systeempartitie of de databasepartitie bevinden om mogelijke prestatie-impact op Windows en/of de database te minimaliseren.
  • Tijdelijke map capaciteit
    Met op VSS gebaseerde back-up is de schijfruimte van de tijdelijke map die nodig is voor het opslaan van de VSS-image aanzienlijk kleiner dan bij het gebruik van de ODBC-spoolingback-upmethode. Omdat de extra ruimte niet nodig is om de volledige database te bevatten.

Het wordt aanbevolen dat de tijdelijke directory ten minste 50% vrije schijfruimte heeft van de totale databasegrootte. De grondgedachte achter deze aanbevolen vrije schijfruimte is dat de standaard delta-ratio-instellingen in het bestand 50% zijn, daarom kan Pro Backup incrementele of differentiële delta-bestanden genereren tot 50% van de totale databasegrootte. De werkelijk vereiste vrije schijfruimte hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de database, het aantal back-upbestemmingen, de back-upfrequentie, de delta-instellingen in het bestand, enz.
Voordelen
  • Snelle en minimale onderbreking
    Het proces voor het vastleggen van snapshots van de database is snel en kan plaatsvinden op een draaiende server, aangezien u door kunt blijven werken wanneer het vastleggen van de snapshot plaatsvindt, kan er een ander proces zijn dat uw invoer in een geheugensectie vasthoudt totdat het vastleggen van de snapshot is voltooid. Dat gezegd hebbende, de hele snapshot-opname is snel, dus u hoeft niet te stoppen met werken en het veroorzaakt minimale onderbreking van uw bedrijfsvoering.
  • Aanzienlijk minder schijfbelasting
    VSS Snapshot vereist doorgaans veel minder extra schijfruimte dan klonen, wat de traditionele back-upmethode is door de database naar de tijdelijke map te spoolen. Vaak is de capaciteit van de database om een back-up te maken enorm en daarom zou de tijdelijke map overbelast raken met dezelfde of zelfs grotere schijfruimte als de traditionele back-upmethode wordt gebruikt. Door gebruik te maken van de VSS-technologie, helpt het uw systeem de belasting van de schijfcapaciteit aanzienlijk te verminderen en geoptimaliseerde prestaties te bevorderen.
Nadelen
  • Geen back-up van transactielogboek
    MS SQL ondersteunt geen back-up van transactielogboeken wanneer VSS wordt gebruikt, daarom moet de back-up van transactielogboeken handmatig worden gedaan.
  • Tijdelijke oplossing is tijdrovend
    Om de transactielogboeken af te kappen, moet u ofwel het herstelmodel wijzigen in Eenvoudig of een handmatige logboek afkapping uitvoeren, wat tijdrovend kan zijn.

Verwerking van transactielogboeken
Op VSS gebaseerde back-up vereist niet langer een back-up van de transactie logboek bestanden, maar voor databases die zijn geconfigureerd in een herstelmodel voor volledige of bulk-logging recovery model, kan dit er uiteindelijk toe leiden dat transactielogboeken de beschikbare schijfruimte op het volume van de MS SQL Server opvullen. https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc966520.aspx

Om dit te voorkomen, wordt aanbevolen om het herstelmodel van de voor back-up geselecteerde database te wijzigen in een eenvoudig herstelmodel. Raadpleeg de volgende stappen voor details:
  1. Vouw in SQL Server Management Studio Databases uit, selecteer een gebruikersdatabase of vouw Systeemdatabases uit en selecteer een systeemdatabase.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de bijbehorende database en klik vervolgens op Eigenschappen om het dialoogvenster Database-eigenschappen te openen.
  3. Klik in het deelvenster Selecteer een pagina op Opties.
  4. Het huidige herstelmodel wordt weergegeven in de keuzelijst Herstelmodel. Wijzig het herstelmodel door Eenvoudig te selecteren in de modellenlijst.
    Pas het herstelmodel van een live database alleen aan tijdens uur met weinig activiteiten.
    Het is verstandig om een volledige back-up uit te voeren voordat u het herstelmodel wijzigt.

ODBC modus

Door de ODBC-modus voor MSSQL-back-up te gebruiken, worden databasebestanden naar een tijdelijke map gespoold voordat ze naar de back-upbestemming worden geüpload.

Tijdelijke map eisen
  • Locatie voor tijdelijke map
    De tijdelijke map wordt door Pro Backup gebruikt voor opslag; de databasebestanden, incrementele/differentiële deltabestanden en back-upset index bestanden. Om optimale back-up-/herstelprestaties te garanderen, wordt aanbevolen dat de tijdelijke map wordt ingesteld op een lokaal station. De tijdelijke map mag zich niet op de Windows-systeempartitie of de databasepartitie bevinden om mogelijke prestatie-impact op Windows en/of de database te minimaliseren.
  • Tijdelijke map capaciteit
    ODBC-back-up vereist een aanzienlijk grotere schijfruimte van de tijdelijke map omdat het de databasebestanden moet opslaan die tijdens het back-upproces in de wachtrij zijn geplaatst. Het wordt aanbevolen dat de tijdelijke directory een schijfruimte heeft van ten minste 150% van de totale databasegrootte. Voor elke databaseback-up zal Pro Backup de databasebestanden naar de tijdelijke map spoolen voordat ze worden geüpload naar de back-upbestemming. Er is ook extra ruimte nodig voor het genereren van delta's in het bestand. De standaard instellingen voor de deltaverhouding in het bestand zijn 50%, daarom kan Pro Backup incrementele of differentiële deltabestanden genereren tot 50% van de totale databasegrootte. De werkelijk vereiste schijfruimte hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de database, het aantal back-upbestemmingen, de back-upfrequentie, de delta-instellingen in het bestand, enz.
Voordelen
  • Ondersteuning van automatische back-up van transactielogboeken
    Geplande back-up van transactielogboek kan zo worden geconfigureerd dat er periodiek een back-up van de transactielogboeken kan worden gemaakt en dat de transactielogboeken na elke back-uptaak automatisch worden afgebroken.
  • Ondersteuning Point in Time herstel
    De mogelijkheid om al uw back-ups van transactielogboeken te herstellen naar een bepaald tijdstip.
  • Ondersteuning van back-up van databases met veel transacties
    Voor databases die een groot aantal transacties ondersteunen waarvoor mogelijk frequente back-ups nodig zijn. Back-ups van transactielogboeken met regelmatige tussenpozen zijn geschikter en minder resource-intensief dan op VSS gebaseerde back-ups, d.w.z. back-up van transactielogboeken elke 60 minuten, 30 minuten, 15 minuten enz., afhankelijk van het transactievolume van de database.
Nadelen
  • Grote schijfruimte vereist
    Aangezien de databasebestanden naar een tijdelijke map worden gespoold voordat ze naar de back-upbestemming worden geüpload, kan de investering in de harde schijf hoog zijn als uw MSSQL-database groot is.
  • Langzamer back-upproces
    Door gebruik te maken van de conventionele spooling-methode, kan het lang duren om een back-up van de database te maken en is de snelheid afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de database, de snelheid van de netwerkoverdracht, de back-upfrequentie, enz.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06