Startpagina > Databases (SQL, Oracle) > MSSQL > .. een huidige database backup bestaat niet. Maak een volledige database backup met het commando BACKUP DATABASE

.. een huidige database backup bestaat niet. Maak een volledige database backup met het commando BACKUP DATABASE

Besturingssysteem

Windows

Software

Pro / OBM 5.x en hoger

Fout melding

.. a current database backup does not exist. Perform a full database backup by reissuing BACKUP DATABASE

Oorzaak

De MS SQL databasebackup bestaat uit twee soorten backupschema's:
  • database
  • logfile
De logfilebackup maakt een backup van alle transacties sinds de laatste database backup.
De SQL-server moet dan wel alle transactielogs bijhouden door het recoverymodel van de database te veranderen naar full. De logfiles moeten synchroon blijven met de database. Als één logfile niet klopt, onleesbaar is of verwijderd is door een ander backup programma, zal de backup mislukken en moet er weer een volledige database backup gemaakt worden.

Oplossing

Om de backup zo betrouwbaar mogelijk te maken, is het aan te raden om alleen database backups te maken.
De software zal van die database backups alleen de verschillen in de database uploaden als incrementele of differentiële backup, afhankelijk van de gekozen instellingen.
Een differentiële of incrementele backup kan alleen gemaakt worden op basis van een volledige backup. Deze foutmelding betekent dat er geen volledige backup van de database beschikbaar is.
Om de fout op te lossen moet er handmatig een volledige database backup gestart worden:
  1. Open de software, meld u aan met uw wachtwoord.
  2. Klik op -start backup-, selecteer de SQL-backupset en klik op -volgende-
  3. Onder de knop -opties- kan gekozen worden voor -database- en -volledig- , klik ten slotte op -start-.
Let op:
Wellicht bestaat deze database niet (meer) en moet deze databasenaam uit de selectie worden verwijderd.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06