Startpagina > Databases (SQL, Oracle) > MSSQL > Login mislukt voor gebruiker 'sa' / Database "XXX" niet gevonden

Login mislukt voor gebruiker 'sa' / Database "XXX" niet gevonden

Besturingssysteem

Windows

Software

Alle

Fout melding

[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Login failed for user 'sa'.
[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Login failed for user '[username]'.
No database file found for 'MSSQL\(local)\XXX'
Database "XXX" not found
Backup gemist

Oorzaak

Ontstaat als de username of het wachtwoord voor de SQL-servertoegang onjuist is of de gebruiker niet de backup rechten heeft.
De MS SQL-backup werkt als volgt:
  1. De backuptaak wordt gestart door de Scheduler-service, het backupproces meldt zich aan met de Windows-authenticatie.
  2. Het backupproces start een SQL Client, die zich bij de SQL-server aanmeldt met de opgegeven SQL-username en het wachtwoord.
  3. De SQL Client verzoekt aan de SQL-server om de databases te exporteren naar de tijdelijke map.
  4. De databases worden vergeleken met de vorige backup en de verschillen worden verzameld. Deze verschillen worden geüpload.

Oplossing

In de MS SQL-backupset moeten een SQL-username en wachtwoord ingevuld worden, en eventueel ook een Windows-aanmelding voor de tijdelijke map.
  1. Open de software
  2. Ga naar de backupsets
  3. Kies de juiste backupset
  4. Vul bij het tab 'Algemeen' de Windows Authenticatie en de MSSQL server authenticatie in
  5. Klik op 'OK'
  6. Sla de instellingen / Sluit de software
De backup rechten voor de gebruiker zijn te controleren via de MSSQL Management Studio
  1. Start de MSSQL Management Studio
  2. Meld je aan met dezelfde credentials die in de backup software zijn ingevuld
    • Indien dit mislukt moet er aangemeld worden als de sa gebruiker om voldoende rechten te krijgen voor wijzigingen.
  3. Ga in de studio naar de gebruiker toe ([SERVER]\Security\Logins)
  4. Selecteer de user mapping
  5. Controleer hier of de gebruiker de db_backupoperator rechten heeft op de databases waarvan een backup gemaakt moet worden.
    • Deze rechten zijn per gebruiker per database!
  6. Zet het vinkje bij de db_backupoperator bij iedere database waarvan een backup gemaakt moet worden
  7. Pas de wijzigingen toe
Optioneel kan er ook een aparte SQL gebruiker aangemaakt worden via de management studio met voldoende rechten om een backup te maken.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06