Kan het profiel niet aanmaken voor gebruiker

Besturingssysteem

Windows 2008

Software

OBM 6.9.0.0 en hoger

Foutmelding

ERROR=MAPI_E_AMBIGUOUUS_RECIP
ERROR=MAPI_E_NETWORK_ERROR

Oorzaak

Tijdens het aanmaken van de backupset komt één van bovenstaande meldingen voor, tegelijkertijd ziet u in de OBC32.bat prompt de melding: cannot create profile for %username%.
Deze melding betekend dat er geen MAPI profiel aanwezig is voor de backup manager.

Oplossing

Maak het MAPI profiel aan met behulp van de MAPI editor zodat de Online Backup Manager er mee kan verbinden.
  1. Open de MFCMAPI editor.
  2. Ga naar [Session] > [Logon]
  3. Hier staat als het goed is alleen het Exchange profiel.
    Klik op [New]
  4. Noem het profiel [Online Backup Manager] (zonder brackets).
  5. Kies de gebruiker waarmee de backup gemaakt moet worden.
Controleer de instellingen.
  1. Selecteer [Profile] > [Show Profiles].
  2. Rechterklik op het aangemaakt profiel en selecteer [Open Profile].
  3. Rechterklik op de naam en selecteer [Configure Service].
  4. Vul als server [localhost] in en selecteer [Check Name].
Probeer nu opnieuw de set aan te maken.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06