Scheduler service problemen (V6)

Besturingssysteem

Windows, Linux, Mac

Fout melding

De geplande backup begint niet
De backup is gemist

Oorzaak

Er zijn een aantal oorzaken die er voor kunnen zorgen dat de backup gemist wordt, deze worden besproken in artikel: Backup gemist.
Een voorbeeld hiervan is dat de scheduler service niet werkt of gestart is, mogelijk door corruptie.

Oplossing

In de meeste gevallen, onafhankelijk van het besturingssysteem, zal het herinstalleren van de laatste software ook een schone versie van de scheduler service installeren.
Indien dit niet helpt zullen de volgende stappen mogelijk helpen met het identificeren van het probleem.
De volgende stappen zijn besturingssysteem onafhankelijk:
  1. Installeer de scheduler service (herinstallatie software)
  2. Link de software met een account zodat het lokale profiel bestaat (.obm of .acb map)
  3. Link het lokale profiel aan de scheduler service in home.txt
  4. Start de scheduler service
Nu kunnen we controleren of een bovenstaande stap is mislukt.:
  1. Controleer of de lokale .obm / .acb map is aangemaakt
    • Nee?: Open de software en login, dit moet de lokale profiel map aanmaken
      Indien dit mislukt controleer of de antivirus de actie blokkeert
  2. Controleer of het profiel gelinkt is aan de scheduler service (er moet een verwijzing in home.txt staan)
    • Nee?: Voer dan handmatig het pad naar de .obm of .acb map in, in home.txt
      UAC blokkeert soms het wegschrijven van het bestand
  3. Controleer of de scheduler service überhaupt geïnstalleerd is op het systeem
    • Nee?: Herinstalleer de software
  4. Controleer of de scheduler service gestart is volgens Windows
    • Nee?: Start de service handmatig en zorgt er voor dat de scheduler service gestart wordt met het opstarten van het systeem.
  5. Controleer de datum van het scheduler log, dit mag normaal niet ouder zijn dan ~5-10 minuten.
    • Als bovenstaande stappen niet geholpen hebben neem dan contact op met support en stuur de logs op:

Windows
Profiel locatie C:\gebruikers\[gebruiker]\.obm
Scheduler log C:\gebruikers\[gebruiker]\.obm\log\Scheduler\debug.log
Scheduler Proces Task Manager > Details tab > bschJW.exe
Software/Backup Proces Task Manager > Details tab > bJW.exe
Profiel link C:\Program Files\Mindtime Pro Backup\home.txt
Scheduler service naam* Online Backup Scheduler Service...
* Dit is de naam van de Windows dienst die de backups start, Start > Uitvoeren > services.msc

Linux
Profiel locatie ~/.obm
Scheduler log ~/.obm/log/Scheduler/debug.log
Scheduler Proces ps -ef | grep bschJW
Backup Process ps -ef | grep bin/java
Profiel link* /usr/local/obm/home.txt
Scheduler service naam obmscheduler
* Aanname: De software is geïnstalleerd in /usr/local/obm

Mac
Profiel locatie ~/.obm
Scheduler log ~/.obm/log/Scheduler/debug.log
Verouderd Versie 6.29 ondersteund maximaal OS X 10.10

Synology NAS
Profiel locatie /volume1/@appstore/MindtimeProBackup/.obm
Scheduler log /volume1/@appstore/MindtimeProBackup/.obm/log/Scheduler

QNAP
Profiel locatie* /share/CACHEDEV1_DATA/homes/admin/.obm
Scheduler log /share/CACHEDEV1_DATA/homes/admin/.obm/log/Scheduler
* Het CACHEDEV1_DATA gedeelte kan variëren afhankelijk van uw raid configuratie
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06