Windows, Linux, Mac

5.0 - 6.29

Fout melding

Backup gemist.

Mogelijke oorzaken

1. De computer staat uit.
  2. De backup software is verwijderd.
  3. Het backupschema is verwijderd.
  4. De set moet op een andere computer draaien.
  5. De toegang tot de geselecteerde bron wordt geweigerd.
  6. Er is iets mis met de scheduler service.
  7. System (State): Backup gemist
  8. Er zijn meerdere profielen met instellingen aanwezig.
  9. Het account wachtwoord is veranderd.

Oplossingen

De computer staat uit
Zorg ervoor dat de computer ten tijde van de backup aan is en niet op standby staat aangezien de software de computer niet kan starten of uit standby halen.

De backup software is verwijderd
Indien dit de bedoeling is/was:
Indien u nog wel steeds de gemist melding krijgt dan is het schema en het log adres nog aanwezig. U kunt inloggen op www.mindtimebackup.nl als klant en hier kunt u de gegevens verwijderen of aanpassen.
Anders kunt u op www.mindtimebackup.nl de software opnieuw downloaden.

Het backupschema is verwijderd
In dit geval zou u als het goed is geen backup gemist melding moeten zien aangezien er geen schema is wat aangeeft dat de server een backup moet verwachten.

De set moet op een andere computer draaien.
Open de software op de computer waarop de set moet draaien en ga naar de backupset instellingen (Het tandwiel links onderin de software).
Gebruik de dropdown bovenaan om de juiste set te selecteren en ga naar de tab "Backupschema" en zet hier het vinkje bovenaan het schema aan.
Dit slaat de computernaam op in de set zodat de software weet op welke computer de set moet lopen.

De toegang tot de geselecteerde bron wordt geweigerd.
Zie Toegang geweigerd

Er is iets mis met de scheduler service
Zie Scheduler service problemen

Opmerking:
Plan een backup minimaal 5 minuten in de toekomst aangezien de software iedere 5 minuten met de server communiceert en anders de backup kan missen.

System (State)
Bij de System State backup voor Windows 2008 en hoger is de meest voorkomende reden dat de tijdelijke map niet klopt.
De backup doel locatie is ongeldig

Er zijn meerdere profielen met instellingen aanwezig
Zie Meerdere profielen en junction points

Het account wachtwoord is veranderd
Als via de software op een PC of via de web-interface het wachtwoord gewijzigd is dient men na de hand alle PC's waarop het account loopt het nieuwe wachtwoord in te voeren om de software weer met de backup server te laten verbinden.

Niks heeft geholpen
Mochten bovenstaand oplossingen niet helpen of wilt u graag hulp bij het probleem, mail dan de 2 meest recente scheduler logs naar support@mindtimebackup.nl
Deze zijn te vinden onder (.obm voor Pro Backup en .acb voor PC Backup):
Windows XP / 2003
c:\document and settings\[gebruiker]\.obm\log\scheduler\debug.log
Windows Vista of hoger / 2008
c:\Gebruikers\[gebruiker]\.obm\log\scheduler\debug.log
Linux
~/.obm/log/Scheduler/debug.log
Mac
~/.obm/log/Scheduler/debug.log

Opmerking:
Zonder de debug.log kunnen wij u niet helpen, de software is client initated dus wij kunnen aan onze kan niet zien waarom de backup niet start.

BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06