Startpagina > Legacy Software (V6 en ouder) > Algemene fouten > Gegevensfout (Cyclische Redundantie Controle)

Gegevensfout (Cyclische Redundantie Controle)

Besturingssysteem

Alle

Software

6.27.0.0 en hoger

Fout melding

Fout="[com.ahsay.obc.core.bset.file.A] [BackupRequestTask.uploadFiles] Unexpected exception for sFilename=C:\Data\Database\DB_001.dat sFileType=F, caused by [java.io.IOException] [ReadAheadInputStream.Reader.run]@12345678 Throwable=Gegevensfout (cyclische redundantiecontrole), caused by [java.io.IOException] Gegevensfout (cyclische redundantiecontrole)"

[BackupFileCmd.uploadBackupFiles][java.lang.RuntimeException] Error=[RuntimeException] [FileAttributeIterator.hasNext] Failed to list sPath='\\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy58\DATA\CUSTOMER\2022\Project', caused by [RuntimeException] [FileAttributeIterator.checkLoaded] Failed to load sPath='\\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy58\DATA\CUSTOMER\2022\Project', caused by [d] [LocalFolderIterator.load] Failed to list \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy58\DATA\CUSTOMER\2022\Project, caused by [IOException] Bestand of map is beschadigd en onleesbaar.

Oorzaak

Wanneer de backup begint kopieert de software de data naar een tijdelijke map om de wijzigingen te zoeken, de data te comprimeren en te versleutelen voordat het naar onze backup server verstuurd wordt.
Om het herstellen te kunnen garanderen voert de software eerst een controle uit of de data in de tijdelijke map niet corrupt is.
Wanneer deze controle mislukt geeft de software een CRC foutmelding en neemt het genoemde bestand ook niet mee in de backup.

Het kan zijn dat chkdsk niks aangeeft bij een controle. Controleer voor de zekerheid de Windows event logs of er bad blocks gevonden zijn.

Dit is een indicatie dat er iets niet in orde is met het systeem.
(mogelijk met de lokale harde schijf waar de tijdelijke map zich bevind).
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06