Startpagina > Algemene fouten > Het lokale instellingen bestand is corrupt

Het lokale instellingen bestand is corrupt

Besturingssysteem

Windows

Software

7.9 en hoger

Fout Melding

Error image
Invalid byte 2 of 4-byte UTF-8 sequence

Oorzaak

Bij het starten van de software client krijgt u bovenstaande foutmelding en kunt u niet verder.
Deze foutmelding treed op als het lokale bestand waarin de instellingen opgeslagen zijn corrupt is.

Oplossing

Onder de Windows gebruikersmap vind u de instellingen map van de software.
  • .obm voor Pro/VM Software
  • .acb voor PC Software

In de instellingen map staat de config map. Als u deze hernoemt of verwijderd zijn de lokale instellingen weg.

bijv. C:\Gebruikers\Admin\.obm\config -> C:\Gebruikers\Admin\.obm\config2

U kunt nu de software weer starten waarna u opnieuw de account gegevens zult moeten invullen (Login, Wachtwoord, Server adres).
De software download dan de instellingen van de backup server en u hoeft alleen nog maar uw encryptiesleutel weer in te vullen.

Alle instellingen met uitzondering van de encryptiesleutel worden opgeslagen op de backup server!
Documenteer de encryptiesleutel altijd goed want als u die kwijt bent kunt u uw data niet meer terug halen!
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06