Startpagina > FAQ > Log emails / Mindtime Backup emails komen in spam wanneer u Microsoft gebruikt

Log emails / Mindtime Backup emails komen in spam wanneer u Microsoft gebruikt

Besturingssysteem

Alle

Software

Alle

Probleem

Alle emails die via onze email server verstuurd worden komen in de spam map terecht.

Oorzaak

In mei 2021 heeft Microsoft iets in hun antispam (Exchange Online Protection) systeem aangepast waarna onze oude email server geen emails meer kon versturen naar klanten die een Microsoft product gebruiken voor het beheer van hun email.

Het niet ontvangen van emails is opgelost maar toch kan het nog voorkomen dat de A.I. van Microsoft de email alsnog als spam markeert.
In dat geval kunt u de email indienen voor analyse zodat de het systeem kan leren dat de email foutief als spam gemarkeerd is.

Oplossing

De volgende stappen kunnen wij van support helaas niet voor u doen, dit moet door de tenant (klant) gedaan worden.

1. U kunt als admin* via het Exchange admin portaal emails of het bericht ID uploaden voor analyse.
    https://security.microsoft.com/reportsubmission
    * Uw account moet lid zijn van de groepen Organisatiebeheer of Beveiligingslezer in de Microsoft 365 Defender portal.
  2. Kies als eerste de optie om een bestand in te dienen voor analyse
    Bestand indienen knop
  3. U krijgt daarna een formulier waar u eerst kunt kiezen of u de email zelf of bericht-ID** wilt uploaden (Keuze 1).
    ** U vindt de bericht-ID in de kopteksten. (Dubbelklik op de betreffende e-mail > Selecteer "Bestand" > Selecteer "Eigenschappen" > Internetheaders.
  4. U kunt vervolgens aangeven dat het bericht niet geblokkeerd zou moeten zijn (Keuze 2).
    Formulier keuzes
  5. U kunt daarna onderaan de pagina op verzenden klikken en het verdere proces doorlopen.

Zie de volgende link voor de complete Microsoft handleiding:
Gebruik de portal Inzendingen om verdachte spam, phish, URL's en bestanden in te dienen bij Microsoft

Hier vind u meer informatie over de spam score
Betrouwbaarheidsniveau voor spam (SCL) in EOP

BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06