Startpagina > FAQ > Hoe maak ik een backup filter aan

Hoe maak ik een backup filter aan

Probleem

Over het algemeen quota problemen of ongewenste data door bijvoorbeeld gebruikersprofielen

Oplossing

Wat algemene regels over filters:
  • Filters worden toegepast in de volgorde dat ze zijn aangemaakt.
    Zodra een bestand voldoet aan een filter worden de andere filters genegeerd.
  • Inclusies/Exclusies via de filter hebben voorrang op de backup bron selectie
  • Pas wanneer een bestand niet aan een filter voldoet wordt er gekeken of deze wel of niet meegenomen moet worden volgens de backup bron selectie.
Het aanmaken van een filter in de software.
  1. Open de software
  2. Ga naar de backupsets.
  3. Kies de set waar de filter op toegepast moet worden
  4. Ga naar Bron > Filter > Zet de schakelaar aan
  5. Klik op de om een nieuwe filter aan te maken.
    • Opmerking: De optie 'Alle niet overkomende bestanden/mappen uitsluiten/opnemen' zorgt dat de filter het tegenovergestelde doet van wat u instelt
      Wij adviseren om dit vinkje NIET te zetten.

Filter instellingen:

• Geef de filter een duidelijke naam
  • Kies het hoogste niveau waarop de filter moet worden toegepast, standaard is dit op alle lokale harde schijven.
    Alleen op alle volumes/mappen die onder de hoogste map zitten wordt de filter toegepast.
  • Kies of het om bestanden, mappen of beide gaat waar de filter naar moet kijken.
    bijv. *.mp3 = bestanden, "Mijn Muziek" = Mappen
  • Kies het type filter wat u wilt.
    Eindigt op, regex, bevat, begint met
  • Vul het patroon in waarnaar de filter moet zoeken
    Het type en het patroon zijn van elkaar afhankelijk, gebruik geen *.mp3 maar .mp3 en "Eindigt op" indien u mp3 bestanden wilt buitensluiten
  • Maak een keuze of u bestanden/mappen wilt uitsluiten of meenemen via de filter.

! Een filter is ook voor bestaande data, de eerst volgende backup plaatst de data die overeenkomt in de retentie. U kunt zelf ook direct ruimte creëren zie: Hoe verwijder ik data uit het account

BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06