VSS_WS_FAILED_AT_*

Besturingssysteem

Windows 2008 en hoger

Software

5.5.7.2 en hoger

Fout melding

• VSS_WS_FAILED_AT_PREPARE_BACKUP
  • VSS_WS_FAILED_AT_FREEZE
  • VSS_WS_FAILED_AT_PREPARE_SNAPSHOT
  • VSS_E_WRITERERROR_TIMEOUT

Oorzaak

Deze fouten kunnen ontstaan bij één van de volgende omstandigheden:
  • Er is een probleem met de Volume Shadow Copy Service.
  • Circulair logging staat aan voor een mailbox die geselecteerd is in de backup.
  • Voor een server met MS SharePoint Foundation 2010 Service Pack 1 of Windows SBS 2011, is het service pack update proces mogelijk incompleet.
  • Voor een server met MS SQL, is er mogelijk een conflict met de SQL Server VSS Writer service.
  • Indien het vaak voorkomt kan er een onderliggend hardware probleem of resources tekort zijn (bijv. niet genoeg RAM)

Oplossing 1

Exchange 2010 heeft nieuwe backup types:
  • Full: Database backup, ruimt de logs op.
  • Kopie: Database backup, ruimte de logs niet op.
  • Differential: LOG backup, ruimte de logs niet op.
  • Incremental: LOG backup, ruimt de logs op.
De meest betrouwbare manier van backuppen is de database backup.
Stel dus bij het schema dagelijkse backups in van het type Full en verander eventueel ook de in-file-delta instellingen zodat er wekelijks een differential gemaakt wordt.
(zie ook de Exchange handleiding)

Oplossing 2

Open de event viewer snap-in op de getroffen machine en onder de Applicatie tab, check voor een Volume Shadow Copy fout ten tijde van de backup.
- Controleer de VSS writers, open een Administratieve prompt en voer het volgende commando uit:

>vssadmin list writers

Dit moet een lijst van alle writers en hun status geven waarbij ze allemaal stabiel moeten zijn. - Als er een writer tussen staat als 'Unstable', her-registreer dan de Volume Shadow Copy Service met de volgende instructies:
  • Voer het batch bestand c:\Program Files\Mindtime Pro Backup\bin\RegisterVSS2010.bat uit. (Pre 6.11.0.0 software: RegisterVSS2010.zip)
  • Doe een handmatige herstart van de machine.
Mocht dit niet helpen
Probeer alle VSS snapshots op te ruimen.
- Open een administratieve prompt en voer de volgende commando's uit:

>vssadmin delete shadows /all

Op machines waarop dit commando niet beschikbaar is:

>vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /MaxSize=300MB

Als er geen VSS error is maar er wordt ook niet een nieuw VSS snapshot aangemaakt kan het zijn dat de maximum grootte verhoogt moet worden:

>vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /MaxSize=10GB

Circulair logging
Controleer of circulair logging aan staat voor de overeenkomende Information store. Als dit zo is, probeer deze dan uit te schakelen en herstart de "Microsoft Exchange Information Store" service nadien.
Voer een volledige MS Exchange backup uit i.p.v. de transactie log backup direct na het uitzetten van de circulair logging, dit zorgt er dan voor dat alle data weer goed op de server staat.

Sharepoint
De administrator kan controleren of het noodzakelijk is om het PSCONFIG commando uit te voeren.
- Open de Sharepoint 2010 administratieve shell en voer het volgende commando uit:

>(get-spserver $env:computername).NeedsUpgrade

Als dit als antwoordt TRUE geeft dat moet het PSCONFIG commando uitgevoerd worden.
Zie het Microsoft Techblog voor de officiële instructies
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06