Startpagina > Legacy Software (V6 en ouder) > Exchange > Exchange 2010 > Error Number 0x70: Er is niet genoeg vrije ruimte op de schijf

Error Number 0x70: Er is niet genoeg vrije ruimte op de schijf

Besturingssysteem

Windows

Software

Microsoft Exchange

Fout melding

CExBackup::backupFile:WriteFile Path=H:\TEMP\...: Error Number 0x70: There is not enough space on the disk.

Oorzaak

Betekend dat er geen ruimte meer is in de tijdelijke map op de Exchange-server.
De Exchange database backup werkt als volgt:
  1. Mindtime Backup vraagt aan de Exchange-server (via een API call) om een kopie te maken van de Exchange-database.
  2. De Exchange-server 'bevriest' de status van de database, maar blijft doorwerken door alle requests in logfiles op te slaan.
  3. De database wordt door Exchange gekopieerd naar de tijdelijke map.
  4. Als het kopiëren voltooid is, wordt de database weer schrijfbaar en verwerkt de Exchange-server zijn logfiles.
  5. Mindtime Backup leest de kopie van de database en zet de veranderingen van de database in een incrementeel backupbestand.
Dit proces heeft tot gevolg dat maximaal 1,5 maal de grootte van de database aan tijdelijke ruimte wordt gebruikt tijdens de backup.
(1x de grootte van de database en volgens de standaard In-File delta regels mag de software tot 50% wijzigingen alleen de wijzigingen uploaden wat de ,5x is.) Kies daarom voor een tijdelijke map die minimaal 1,5 maal zoveel data kan bevatten als de grootte van Exchange.
Het is aan te raden om als tijdelijke map een map te kiezen op een schijf die niet voor Windows of Exchange wordt gebruikt om te voorkomen dat het systeem crasht.

Oplossing

Wanneer er geen backup meer loopt kan ten alle tijden de inhoud van de tijdelijke map gewist worden om weer vrije ruimte te creëren.
In sommige gevallen kan het gebeuren dat de software niet de tijdelijke map opruimt na het voltooien van de backup, in dit geval zult u zelf de inhoud moeten wissen of met een pre-commando de inhoud moeten weggooien.
Verwijder de inhoud van de tijdelijke map en kies in de backupset instellingen een map op een schijf die minstens 1,5 maal zo groot is als de Exchange-database.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06