Startpagina > Installatie > Hotfix installatie instructies

Hotfix installatie instructies

Vooraf

• Hotfixes moeten alleen toegepast worden op de hoofd versies van de hotfix zelf (De eerste 3 cijfers van de versie)
    (bijv. 8.1.1.69 hotfix moet alleen toegepast worden op 8.1.1.X en NIET op 8.1.0.X)
  • Hotfixes zijn alleen beschikbaar voor partners in het portaal.
  • Ze moeten alleen geinstalleerd worden in overleg omdat ze vaak voor een specifiek probleem zijn.
  • Hotfixes zijn niet uitvoerig getest!
  • Er mag geen backup lopen (zie Hoe stop ik de backup zonder GUI indien het een achtergrond process is of er geen GUI is.

Pro / OBM

1. Stop de backup client diensten via:

Windows
  • [Configuratie scherm] > [Administrative Tools] > [Services] > [Mindtime Online Backup Manager Services] > [Stop]
  • [Configuratie scherm] > [Administrative Tools] > [Services] > [CBT Cluster Services (Mindtime Online Backup Manager)] > [Stop] (Alleen voor Windows 2008/2008R2/2012/2012R2)
  • [Configuratie scherm] > [Administrative Tools] > [Services] > [NFS Service (Mindtime Systems Corporation)] > [Stop]
MacOS
  • Voer het script uit: [/ Applications / MindtimeProBackup / bin / StopScheduler.sh]
Linux/FreeBSD
  • Voer het script uit: [/ usr / local / obm / bin / StopScheduler.sh]
Synology NAS
  • NAS web-interface > Mindtime Pro Backup > Instellingen (oranje vlak) > Planner uitzetten
QNAP NAS
  • NAS web-interface > App Center > Mijn Applicaties > Mindtime Pro Backup > Stop

2. (Alleen voor Windows) Sluit het system tray icon.

3. Installeer de hotfix bestanden:

Windows
  • Pak the hotfix bestanden uit naar [OBM_Install_Home] (bijv. C:\Program Files\MindtimeProBackup)
MacOS
  • Pak the hotfix bestanden uit naar [OBM_Install_Home] (bijv. /Applications/MindtimeProBackup)
Linux/FreeBSD
  • Pak the hotfix bestanden uit naar [OBM_Install_Home] (bijv. /usr/local/obm)
Synology NAS
  1. Login op de NAS via SSH als de hoofd admin/root gebruiker
  2. Pak the hotfix bestanden uit naar [OBM_Install_Home] (bijv. /volume1/@appstore/MindtimeProBackup)
    Synology gebruikt 7-zip i.p.v. unzip dus het commando is: 7z x hotfix.zip
  3. Zet de rechten goed voor de hotfix bestanden
    1. chmod 755 -R /volume1/@appstore/MindtimeProBackup/obm/wui
QNAP NAS
  1. Login op de NAS via SSH als de hoofd admin/root gebruiker
  2. Pak the hotfix bestanden uit naar [OBM_Install_Home]
    Legacy of Thuis classe NAS: /share/MD0_DATA/.qpkg/MindtimeProBackup/obm
    SMB class NAS: /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/MindtimeProBackup/obm
  3. Zet de rechten goed voor de hotfix bestanden
    1. chmod 755 -R /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/MindtimeProBackup/obm/wui

Pak alle bestanden in het zip-archief uit naar hun padlocaties zoals in het zip-archief (verwijder GEEN bestand uit de MindtimeProBackup installatiemap, overschrijf alleen bestaande bestanden indien nodig). Pak bijvoorbeeld het bestand "bin\obc.jar" in het zip-archief uit naar "C:\Program Files\MindtimeProBackup\bin\obc.jar".

4. Herstart de backup client diensten via:

Windows
  • [Configuratie scherm] > [Administrative Tools] > [Services] > [Mindtime Online Backup Manager Services] > [Start]
  • [Configuratie scherm] > [Administrative Tools] > [Services] > [CBT Cluster Services (Mindtime Online Backup Manager)] > [Start] (Windows 2008/2008R2/2012/2012R2 only)
  • [Configuratie scherm] > [Administrative Tools] > [Services] > [NFS Service (Mindtime Backup)] > [Start]
MacOS
  • Voer het script uit: [/ Applications / MindtimeProBackup / bin / Scheduler.sh]
Linux/FreeBSD
  • Voer het script uit: [/ usr / local / obm / bin / Scheduler.sh]
Synology NAS
  • NAS web-interface > Mindtime Pro Backup > Instellingen (oranje vlak) > Planner aanzetten
QNAP NAS
  • NAS web-interface > App Center > Mijn Applicaties > Mindtime Pro Backup > Start

5. De installatie is nu klaar.

PC / ACB

1. Stop de backup client diensten via:

Windows
  • [Configuratie scherm] > [Administrative Tools] > [Services] > [Mindtime Online Backup Manager Services] > [Stop]
MacOS
  • Voer het script uit: [/ Applications / MindtimePCBackup / bin / StopScheduler.sh]

2. (Alleen voor Windows) Sluit het system tray icon.

3. Installeer de hotfix bestanden:

Windows
  • Pak the hotfix bestanden uit naar [ACB_Install_Home] (bijv. C:\Program Files\MindtimePCBackup)
MacOS
  • Pak the hotfix bestanden uit naar [ACB_Install_Home] (bijv. /Applications/MindtimePCBackup)
Pak alle bestanden in het zip-archief uit naar hun padlocaties zoals in het zip-archief (verwijder GEEN bestand uit de MindtimePCBackup installatiemap, overschrijf alleen bestaande bestanden indien nodig). Pak bijvoorbeeld het bestand "bin\obc.jar" in het zip-archief uit naar "C:\Program Files\MindtimePCBackup\bin\obc.jar".

4. Herstart de backup client diensten via:

Windows
  • [Configuratie scherm] > [Administrative Tools] > [Services] > [Mindtime PC Backup Services] > [Start]
MacOS
  • Voer het script uit: [/ Applications / MindtimePCBackup / bin / Scheduler.sh]

5. De installatie is nu klaar.

BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06
info@mindtimebackup.nl info@mindtimebackup.de info@mindtimebackup.de