Startpagina > Legacy Software (V6 en ouder) > Algemene fouten > Kan geen backup maken van MicrosoftEdge.exe

Kan geen backup maken van MicrosoftEdge.exe

Besturingssysteem

Windows 10

Software

6.x en hoger

Fout melding

Het back-uppen van de volgende bestanden geeft altijd de foutmelding: "The file cannot be accessed by the system"
C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps\MicrosoftEdge.exe
C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge.exe
C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe

Oorzaak

Dit probleem komt door een recente Microsoft Windows Update in combinatie met Microsoft Edge.
De tijdelijke/cache bestanden worden beschermd door het Besturingssysteem en kunnen niet meegenomen door hoe het systeem de bestanden op de schijf opslaat en gebruikt.

Oplossing

U kunt veilig de volgende paden buitensluiten van de backup selectie:

C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps
C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Packages
(Pas het pad aan aan het genoemde pad in de foutmelding)

OPMERKING: De AppData directory (%LOCALAPPDATA%) is een verborgen map, om deze te zien moet het weergeven van verborgen bestanden aangezet worden in de verkenner of het pad moet via de web-interface van de backup server toegevoegd worden.

BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06