Startpagina > Legacy Software (V6 en ouder) > Handleiding > Hoe wijzig ik het server adres of protocol

Hoe wijzig ik het server adres of protocol

Software

5.5 - 6.29

Probleem

U wilt het doel of het protocol van de verbinding tussen de software en de backup server wijzigen.

Oorzaak

Het account is verplaatst naar een andere backup server.
U wilt het protocol omwisselen van HTTP naar HTTPS of omgekeerd

Oplossing

Er zijn 2 mogelijkheden.
  • Verwijder de profiel map (.obm/.acb) en maak de instellingen opnieuw aan
  • Wijzig de instellingen
We gaan er voor het gemak vanuit dat we de instellingen willen aanpassen.

CLI (Linux/Unix/Mac)
  1. Ga naar de bin map in de installatie map (bijv. /usr/local/obm/bin)
  2. Start het configuratie script (./Configurator.sh)
  3. Selecteer "(3). Change Network Setting"
  4. Hier kunt u het server adres of het protocol aanpassen
    • Selecteer "(1). Backup Server URL" voor het aanpassen van het server adres
    • Selecteer "(2). Protocol" voor het aanpassen van het protocol
  5. Selecteer "(4). Save and Return"
  6. Selecteer "(8). Quit"
GUI (Windows/Linux/Mac)
  1. Start de software (/usr/local/obm/bin/RunOBC.sh voor Linux)
  2. Ga naar uw profiel (groene poppetje)
    OBM icons
  3. Haal het vinkje bij wachtwoord onthouden weg
    OBM Profile
  4. Klik op "OK"
  5. Klik op "Opslaan"
  6. Klik op "Afsluiten"
  7. Start de software opnieuw
  8. Vouw de opties uit op het inlogscherm
    OBM Login options
  9. U kunt nu het protocol en server adres aanpassen
    OBM Login expanded
  10. Het vinkje bij wachtwoord opslaan kan weer aangevinkt worden.
  11. Vul het wachtwoord in en klik op "OK"
De software is nu weer verbonden met het account.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06