Startpagina > Lokale/Netwerk backups > Seedload (De eerste backup op een usb schijf aanleveren)

Seedload (De eerste backup op een usb schijf aanleveren)

Besturingssysteem

Alle

Software

7.9 en hoger

Oplossing

U wilt uw (eerste) backup op een externe USB schijf aanleveren.
Indien het past is het mogelijk om meerdere backupsets op 1 schijf aan te leveren.

1a. Nieuw backup account
  1. Maak eerst een backup account aan
  2. Installeer de software op de machine waarop de backup moet lopen
  3. Start de software en verbind met het account
  4. Maak de backupset aan
    • Tijdens het aanmaken van de backupset is er een stap waarbij u een bestemming kunt opgeven
      Lokale Seedload Bestemming
    • Voeg uw externe USB schijf toe als lokale bestemming
    • Schakel bij de stap backupschema de automatische backup uit
  5. Voltooi het instellen van de overige backupset instellingen

1b. Bestaand account

1. Start de software
  2. Ga naar de backupsets
  3. Kies de backupset waarvan u een seedload wilt maken
  4. Ga naar de menu optie Bestemming
    • Voeg uw externe USB schijf toe als lokale bestemming
      Lokale Seedload Bestemming
  5. Ga naar de menu optie Back-upschema
    • Schakel het schema uit om te voorkomen dat de automatische backup start

2. Backup maken
Als u de USB schijf als lokaal doel hebt opgegeven kunt u handmatig de backup hier naar toe starten.
  1. Kies Back-up in het hoofdscherm van de software
  2. Kies de backupset waarvan u de seedload wilt maken
  3. Klik op Geavanceerde optie tonen (tekst link)
  4. Haal het vinkje bij de online bestemming (CBS) weg
  5. Klik onderaan op Back-up om de backup te beginnen
Start Seedload

De gemaakte backup is standaard AES 256-bit versleuteld en wij "verwerken" verder niks aan de data, we kopiëren het alleen in het account.

Nadat de backup klaar is en u de software gesloten heeft moet u de USB schijf veilig verwijderen.
(Het is al meerdere keren voorgekomen dat wij een lege schijf kregen omdat de USB schijf niet veilig verwijderd was)

3. USB schijf opsturen
Nadat de backup klaar is kunt u contact met ons opnemen over het opsturen van uw externe USB schijf.
Wanneer wij de schijf ontvangen hebben en begonnen zijn om data te kopiëren krijgt u hierover bericht.

Indien er data aanwezig is in de backupset verwijderen wij deze voordat het kopiëren begint

Nadat het kopiëren voltooid is nemen wij weer contact op.

1. Om de automatische backup weer te laten lopen moet u bij Bestemming eerst de lokale externe USB schijf verwijderen
  2. Hierna kunt u het Back-upschema aanzetten en een schema toevoegen

De eerst volgende automatische backup zal wat langer duren omdat alle verschillen sinds de 1e backup naar de USB schijf nu mee moeten in de backup.

BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06