VSS

Software

9.1 en hoger

Fout melding

Diverse

Oorzaak

De backup software gebruikt de MS Windows Volume Shadow Copy Service (VSS verkort) om bestanden te benaderen die in gebruik zijn.
De volgende regels gelden voor het gebruik van VSS:
  • VSS is een Microsoft service.
  • VSS moet ingeschakeld zijn bij de schijf, eigenschappen tab.
  • De schijf moet NTFS zijn.
  • Over het algemeen geld dat als Windows niet werkt dan werkt VSS ook niet.
  • Wanneer een schijf kapot is kan VSS niet gebruikt worden.
  • VSS wordt aangevraagd op de partitie waar de originele data op staat.
  • VSS is ongeveer 15% vrije ruimte nodig.
  • Er mag maar één VSS operatie tegelijkertijd draaien.

Oplossing

Wanneer de VSS niet functioneert zijn er een aantal stappen om het probleem te verhelpen:
Controleer of de Volume Shadow Copy service is gestart.
  1. Druk op "Start + R". Type dan in het venster uitvoeren (zonder quotes): "services.msc" En klik dan op OK.
  2. Controleer of de "Volume Shadow Copy" service gestart is.

Er een batch bestand in de installatie map van de software om de VSS te repareren.

C:\Program Files\MindtimeProBackup\bin\RegisterVSS.bat

(Negeer de foutmelding tijdens het uitvoeren, sommige commando's zijn platform specifiek)
Na het uitvoeren is een handmatige reboot noodzakelijk.

BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06