Startpagina > Legacy Software (V6 en ouder) > FAQ > Vervang de ROOT-certificaten van de software cliënt

Vervang de ROOT-certificaten van de software cliënt

Besturingssysteem

Alle

Software

5.5 - 6.29

Fout melding

De backup werkt niet meer en de cliënt geeft een timeout op het verbinden met de backup server.

Oorzaak

Voor onze HTTPS certificaten gebruiken wij Sectigo (voorheen Comodo).
Het ROOT certificaat van Sectigo is na 20 jaar verlopen op: "Saturday 30 May 2020 at 7am Eastern".
De backup server ROOT certificaten zijn vervangen maar de client ROOT certificaten moeten nog vervangen worden.

Oplossing

We hebben een script wat onderstaande stappen automatisch doet er vanuit gaande dat de Mindtime Backup software in Program Files staat.
(Whitelabel partners zullen het script moeten aanpassen door hun software naam in te vullen)

Handmatige stappen

1. Download het bijgewerkte cacerts bestand: cacerts_83211.zip.
  2. Pak de zip uit en plaats het "cacerts" bestand in de Pro of PC installatie map JVM > LIB > SECURITY subdirectory.
    Windows: C:\Program Files\Mindtime Pro Backup\jvm\lib\security\
    Linux: /usr/local/obm/jvm/lib/security/
  3. Overschrijf het aanwezige "cacerts" bestand.
  4. Herstart de Scheduler service
  5. Nu moet de HTTPS verbinding weer werken.

Optioneel is de verbinding naar HTTP om te zetten: Hoe wijzig ik het server adres of protocol. Maar i.v.m. de veiligheid raden we dit af

Indien u ooit een nieuwe of herinstallatie van versie 6 software doet zult u bovenstaande stappen moeten herhalen

BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06