Startpagina > Open bestanden (VSS) > Het proces heeft geen toegang tot het bestand omdat...

Het proces heeft geen toegang tot het bestand omdat...

Besturingssysteem

Windows

Software

Alle

Fout melding

Het proces heeft geen toegang tot het bestand omdat een gedeelte van het bestand door een ander proces is vergrendeld.
Het proces heeft geen toegang tot het bestand omdat het bestand door een ander proces vergrendeld is.

Oorzaak

Het bestand is vergrendeld omdat het gebruikt wordt door een ander programma of service. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak bij Outlook PST bestanden wanneer er een backup gestart wordt terwijl Outlook nog actief is.

Oplossing

Windows XP en nieuwer ondersteunen standaard het Volume Shadow Copy Service ook wel het VSS mechanisme. Deze service zorgt ervoor dat een programma een snapshot van het origineel kan aanvragen zonder dat daarbij het actieve programma gestoord wordt.
Deze service is tegenwoordig standaard ingeschakeld op alle Windows versies en wordt ondersteund door al onze backup clients.
Om de optie in te schakelen in onze backup manger kunt u de volgende stappen volgen:
  1. Open de software en login.
  2. Open de backupsets en selecteer de backupset die je wilt aanpassen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen tonen. (tekst link onder het menu)
  4. Kies Overige onderaan het menu.
  5. Zet Schaduwkopie van volume aan.
  6. Klik op Opslaan en sluit de software.
  • Wanneer het om een belangrijk systeembestand gaat (bijv. C:\pagefile.sys), moet deze buitengesloten worden van de backupbron.
  • Wanneer het om databases van een ondersteunde applicatie gaat kan er het beste een set specifiek voor dat type backup aagemaakt worden (bijv. MSSQL, MySQL, Exchange, Oracle, ...).
  • Wanneer het om de data van een onbekend programma gaat kunt u met het pre/post commando de data exporteren zodat het zonder foutmeldingen gebackupped kan worden.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06