Startpagina > Legacy Software (V6 en ouder) > Databases (SQL) > mysqldump: errno: 28 Geen ruimte meer op het apparaat

mysqldump: errno: 28 Geen ruimte meer op het apparaat

Besturingssysteem

Alle

Software

6.9.0.0 en hoger

Fout melding

mysqldump: Couldn't execute 'SELECT TRIGGER_NAME FROM INFORMATION_SCHEMA.TRIGGERS WHERE EVENT_OBJECT_SCHEMA = DATABASE() AND EVENT_OBJECT_TABLE = 'XXX'': Disk full (/tmp/#sql_673_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") (1021)
mysqldump: Couldn't execute 'SHOW TRIGGERS LIKE 'XXX\_bug\_file\_table'': Got error 28 from storage engine (1030)

Oorzaak

Op het moment dat de export van een database begint wordt de ongecomprimeerde grootte aan ruimte gereserveerd.
Wanneer er onvoldoende ruimte is in de tijdelijke map hiervoor zal bovenstaande fout optreden voor die database.
De MySQL database backup werkt als volgt:
  1. De backup manager vraagt aan de MySQL-server (via sqldump) om een kopie te maken van de databases.
  2. De MySQL-server 'bevriest' de status van de databases, maar blijft doorwerken door alle requests in logfiles op te slaan.
  3. De database wordt door MySQL gekopieerd naar de tijdelijke map.
  4. Als het kopiëren voltooid is, wordt de database weer beschrijfbaar en verwerkt de MySQL-server zijn logfiles.
  5. De backup manager leest de kopie van de database en zet de veranderingen van de database in een incrementeel of differentieel backup bestand.
  6. Het resultaat wordt nu naar de backup server geüpload.
Dit proces heeft tot gevolg dat maximaal 1,5 maal de grootte van de database aan tijdelijke ruimte wordt gebruikt tijdens de backup. Kies daarom voor een tijdelijke map die minimaal 1,5 maal zoveel data kan bevatten als de grootte van de SQL-databases.

Oplossing

Het is aan te raden om als tijdelijke map een map te kiezen op een schijf die niet voor Windows of MySQL wordt gebruikt.
  1. Stop alle lopende SQL backup taken.
  2. Verwijder de inhoud van de tijdelijke map voor de SQL set.
  3. Kies in de backupset instellingen, een map op een schijf die minstens 1,5 x zo groot is als de SQL-databases.
    1. Open de software
    2. Ga naar de backupset instellingen (tandwiel)
    3. Kies de SQL backupset
    4. Ga naar de 'Opties' tab
    5. Selecteer een andere tijdelijke map
    6. Klik op 'OK'
    7. Sla de instellingen op/Sluit de software
  4. Start handmatig een differentiële backup voor de set.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06