Startpagina > Backup account onderhoud (Index, Opruimen) > Hoe start ik de retentietaak handmatig ipv automatisch na de backup

Hoe start ik de retentietaak handmatig ipv automatisch na de backup

Software

7.9 en hoger

Probleem

De retentie wordt normaal pas na de backup uitgevoerd maar vanwege ruimte gebrek wilt u deze eerder uitvoeren om oude data op te ruimen.

Oplossing

U kunt via de software de retentie taak starten of online indien u een set hebt die op de backup server uitgevoerd wordt.

Via de software

Via de Hulpprogramma's tegel kunt u zelf ruimte vrij maken in het account.
OBM V7 Hoofdscherm
Via de 2e optie "Vrijmaken van ruimte" kunt u de de retentie taak volgens de instellingen van de set laten uitvoeren. OBM V7 Hulp index
  1. U kunt een backupset kiezen indien u alleen een specifieke set wilt laten opruimen of u kunt alle sets laten opruimen.
    1. Vergeet niet om optioneel eerst de bewaarbeleidsinstellingen aan te passen in de set voordat u deze taak start.
  2. Klik op Starten om het proces te beginnen

Online op de backup server

Deze optie is alleen van toepassing wanneer u backups maakt zoals Exchange 365, Google Drive, OneDrive,.... zonder tussenkomst van een computer (cloud 2 cloud).
  1. Ga naar de backup server waarop het account staat (bijv. backup09.mindtime.nl)
  2. Meld u aan op uw account
  3. Ga naar het gebruiker gedeelte
    Gebruiker login
  4. Ga naar Back-upset in het linker menu
  5. U krijg nu een lijst met backup sets te zien
    Back-upsets
    U kunt gelijk zien welke sets online te beheren zijn door de opties in de kolom "Taak uitvoeren". Deze zijn alleen aanwezig indien een set online te beheren is.
  6. Kies de optie "Vrijmaken van ruimte" en klik op Start. (Dit zal direct de taak starten)
    Set uitvoeren
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06