Startpagina > Backup account onderhoud (Index, Opruimen) > Hoe voer ik een index controle uit op het account

Hoe voer ik een index controle uit op het account

Software

7.9 en hoger

Probleem

Er staat veel meer data in het account volgens de software dan wat u lokaal in uw selectie ziet (De quota klopt niet)

Oplossing

U kunt via de software de controle uitvoeren of online indien u een set hebt die op de backup server uitgevoerd wordt.

Via de Software

Via de Hulpprogramma's tegel kunt u zelf via de software een index/CRC controle starten op het account
OBM V7 Hoofdscherm
Via de 1e optie "Gegevensintegriteitscontrole" kunt u de backup laten controle of de index opnieuw laten opbouwen. OBM V7 Hulp index
  1. U kunt een backupset kiezen indien u alleen een specifieke set wilt laten controleren of u kunt alle sets laten controleren.
  2. De CRC optie gaat kijken of de aanwezige data niet corrupt is.
    Deze optie kan lang duren en is normaal niet noodzakelijk.
  3. De "Rebuild index" optie zal het index bestand verwijderen en opnieuw aanmaken zodat men er zeker van is dat alleen aanwezige data in de index staat. Wij adviseren om deze optie aan te vinken.
  4. Klik op Starten om het proces te beginnen
  5. Als het proces klaar is zal het een samenvatting geven en indien het fouten gevonden heeft kunt u rechts onderin bevestigen dat hij deze moet oplossen

Online op de backup server

Deze optie is alleen van toepassing wanneer u backups maakt zoals Exchange 365, Google Drive, OneDrive,.... zonder tussenkomst van een computer (cloud 2 cloud).
  1. Ga naar de backup server waarop het account staat (bijv. backup09.mindtime.nl)
  2. Meld u aan op uw account
  3. Ga naar het gebruiker gedeelte
    Gebruiker login
  4. Ga naar Back-upset in het linker menu
  5. U krijg nu een lijst met backup sets te zien
    Back-upsets
    U kunt gelijk zien welke sets online te beheren zijn door de opties in de kolom "Taak uitvoeren". Deze zijn alleen aanwezig indien een set online te beheren is.
  6. Kies de optie "Gegevensintegriteitcontrole" en klik op Start.
    Set uitvoeren
  7. U krijgt nu een aantal extra keuzes te zien.
    Set index opties
    1. De CRC optie gaat kijken of de aanwezige data niet corrupt is. Deze optie kan lang duren en is normaal niet noodzakelijk.
    2. De "Index heropbouwen" optie zal een nieuwe index aanmaken en de oude overschrijven zodat men er zeker van is dat alleen aanwezige data in de index staat.
      Wij adviseren om deze optie aan te vinken.
  8. Klik rechtsonder op Index start om het proces te beginnen

Linux CLI

In de bin dir van de installatie staan diverse scripts. Hier vind u ook het script:
/usr/local/obm/bin/RunDataIntegrityCheck.sh

Als u het script zo start zonder parameters aan te passen zullen alle backupsets gecontroleerd worden en zal de index niet herbouwd worden.
(In het script vind u uitleg welke parameters aan te passen zijn.)
Wij raden aan om deze parameter aan te passen:

REBUILD_MODE="DISABLE-REBUILD"
Veranderen naar:
REBUILD_MODE="ENABLE-REBUILD"

BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06