Startpagina > NAS (Synology, QNAP) > Hoe installeer ik de qpkg app op een QNAP NAS

Hoe installeer ik de qpkg app op een QNAP NAS

Besturingssysteem

QTS 4.1 - QTS 4.4

Software

8.1 en hoger

Vereisten

CPU
64bit Dual Core architectuur of hoger
Vanwege de benodigde rekenkracht voor compressie, encryptie en delta generatie is het verstandig om een QNAP NAS te gebruiken met voldoende rekenkracht en geheugen. Intel processoren hebben de voorkeur over andere processoren.

Geheugen (RAM)
Minimum: 1 GB
Aanbevolen: 2 GB of meer

Zie Hardware eisen QNAP NAS Backup voor een lijst met ondersteunde modellen

Instructies

Download het installatie bestand

1. Ga naar de backup server waarop uw account aangemaakt is. (bijv. backup09.mindtime.nl)
  2. Klik rechtsboven op het download icoon (Download icon)
  3. Download de Mindtime Pro Backup QNAP installatie (.qpkg bestand)

Installeer de software op de NAS
Nadat u het qpkg bestand gedownload heeft gaan we verder met de installatie op de NAS

1. Ga naar het App Center
  2. Open de App center instellingen en pas het vertrouwensniveau aan (Oudere QTS versies hebben deze optie niet)
    1. Installatie toestaan van apps die niet uit de QNAP Store komen (Dit kunt u na de installatie weer aanpassen)
  3. Kies "Handmatig installeren" (Bij oudere QTS versies onder het instellingen tandwiel)
    1. Selecteer het zo juist gedownloade qpkg installatie bestand
  4. Indien u de keuze krijgt voor een Demo of login kies dan "Login"
  5. Kies bij het aanmeld scherm "Geavanceerde optie tonen" om de server van het account in te vullen
    1. HTTPS: server adres (bijv. HTTPS backup09.mindtime.nl)
    2. Klik OK
  6. Vul nu de accounts gegevens in om u aan te melden
  7. De software is nu geïnstalleerd en U kunt nu backupsets aanmaken
    1. Controleer bij instellingen of de "planner" (scheduler) wel aan staat (deze moet aan)
Het verstandig om de locatie van de tijdelijke map aan te passen naar een locatie op de fysieke schijven.
(Bekend probleem op het moment) De compressie op "Geen compressie".
1. Sluit de software
2. Ga naar de backup server
3. Pas de compressie in de set aan voordat de 1e backup gestart wordt! (dit kan even duren)
Geplande backup stoppen
Hoe u de geplande backup kunt stoppen op de NAS kunt u vinden in het artikel: Hoe stop ik de backup zonder GUI
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06