Startpagina > Legacy Software (V6 en ouder) > Installatie > Hoe pas ik de grote van de Java heap space in de software aan?

Hoe pas ik de grote van de Java heap space in de software aan?

Besturingssysteem

Alle

Software

5.x - 6.x

Fout Melding

java.lang.OutOfMemoryError: Java heap space

Oorzaak

De software heeft de maximaal toegestane hoeveelheid RAM geheugen bereikt wat bovenstaande fout geeft.

Oplossing

! Nieuwere software heeft mogelijk andere waarden of is efficiëntier met het RAM gebruik.
Volg onderstaande stappen om de Java heap grootte aan te passen in 5.5.x / 6.x

Voor Windows:
  • ${Install-Home}\config.ini
  • ${Install-Home}\bin\RunOBC.bat
  • ${Install-Home}\bin\RunBackupSet.bat
Voor Linux / Unix / Mac OS X:
  • ${Install-Home}/config.ini
  • ${Install-Home}/bin/RunOBC.sh
  • ${Install-Home}/bin/RunBackupSet.sh
Open "config.ini", "RunOBC.bat" of "RunBackupSet.bat" in een tekst bewerker en zoek naar de volgende regels:
(De huidige waardes in het voorbeeld kunnen per software versie verschillen)
config.ini:
app.system.ui.vm.opt.xms=32
app.system.ui.vm.opt.xmx=384
app.system.conf.language

RunOBC.bat:

SET JAVA_HOME=%OBC_HOME%\jvm
SET JAVA_EXE=%JAVA_HOME%\bin\java.exe
SET JAVA_OPTS=-Xms32m -Xmx512m -Dsun.java2d.noddraw

RunBackupSet.bat:

LIB_HOME=./bin
JAVA_OPTS="-Xmx256m -Djava.library.path=$APP_HOME/bin"
CLASSPATH=$LIB_HOME:$LIB_HOME/obm.jar:$LIB_HOME/obm-lib.jar
MAIN_CLASS=RunBackupSet
De waardes 384, 512 en 256 zijn de huidige Java heap groottes wat standaard 384MB, 512MB en 256MB is

Pas de regel aan door de waarde te veranderen naar bijv. "768" (of 1024 indien er genoeg RAM aanwezig is in het systeem):
config.ini (Updated):
app.system.ui.vm.opt.xms=32
app.system.ui.vm.opt.xmx=768
app.system.conf.language

RunOBC.bat (Updated):

SET JAVA_HOME=%OBC_HOME%\jvm
SET JAVA_EXE=%JAVA_HOME%\bin\java.exe
SET JAVA_OPTS=-Xms32m -Xmx768m -Dsun.java2d.noddraw

RunBackupSet.bat (updated):

LIB_HOME=./bin
JAVA_OPTS="-Xmx768m -Djava.library.path=$APP_HOME/bin"
CLASSPATH=$LIB_HOME:$LIB_HOME/obm.jar:$LIB_HOME/obm-lib.jar
MAIN_CLASS=RunBackupSet

Herstart nu de Online Backup Scheduler service.

BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06
info@mindtimebackup.nl info@mindtimebackup.de info@mindtimebackup.de