Startpagina > Geplande backups (Scheduler, Herinnering, Gemist) > Hoe pas ik de grote van de Java heap space in de software aan?

Hoe pas ik de grote van de Java heap space in de software aan?

Besturingssysteem

Alle

Software

8.x en hoger

Fout Melding

• java.lang.OutOfMemoryError: Java heap space
  • Error occurred during initialization of VM
  • Could not reserve enough space for 2097152KB object heap

Oorzaak

De software heeft de maximaal toegestane hoeveelheid RAM bereikt, resulterend in de bovenstaande fout.

Oplossing

! Als u een nieuwe client installeert, worden deze wijzigingen ongedaan gemaakt.
Om de Java-heapgrootte van de installatie op Windows, Mac OS X, Linux of NAS te wijzigen, moet u de volgende bestanden wijzigen:

Voor Windows:
  • ${Install-Home}\config.ini
  • ${Install-Home}\bin\RunCB.bat
Voor Mac OS X:
  • ${Install-Home}/config.ini
  • ${Install-Home}/bin/RunCB.sh
Voor Linux / Unix
  • ${Install-Home}/config.ini
  • ${Install-Home}/bin/RunCB.sh
  • ${Install-Home}/bin/RunBackupSet.sh
Voor NAS
  • ${Install-Home}/config.ini
(Voor Windows) Open de bestanden 'config.ini' en 'RunCB.bat' met een teksteditor en wijzig de Xmx-waarde:
config.ini:
app.system.ui.vm.opt.xms=128
app.system.ui.vm.opt.xmx=2048
app.system.conf.language=en

RunCB.bat

SET PATH=%JAVA_HOME%\bin;%PATH%

SET JAVA_OPTS=-Xms128m -Xmx2048m -XX:MaxDirectMemorySize=1024m ...

(Voor Mac OS X) Open de bestanden 'config.ini' en 'RunCB.sh' met een teksteditor en wijzig de Xmx-waarde:
config.ini:
app.system.ui.vm.opt.xms=128
app.system.ui.vm.opt.xmx=2048
app.system.conf.language=en

RunCB.sh

JAVA_OPTS="-Xrs -Xms128m -Xmx2048m -client"
JNI_PATH="-Djava.library.path=$LIB_HOME"

(Voor Linux) Open de bestanden 'config.ini', 'RunCB.sh' en 'RunBackupSet.sh' met een teksteditor en wijzig de Xmx-waarde:
(Voor NAS) Open het bestand 'config.ini' met een teksteditor en wijzig de Xmx-waarde:
config.ini:
app.system.ui.vm.opt.xms=128
app.system.ui.vm.opt.xmx=2048
app.system.conf.language

RunCB.sh / RunBackupSet.sh:

JAVA_OPTS="-Xrs -Xms128m -Xmx2048m -client"
JNI_PATH="-Djava.library.path=$LIB_HOME"
Opmerking: de waarde 2048 in de bovenstaande voorbeelden is de huidige Java-heapgrootte (in MB).
Wijzig de waarde in bijvoorbeeld "4096" (waarde in MB) (afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid vrij systeemgeheugen)

Belangrijk: Sla de wijzigingen op en start de schedulerservice opnieuw.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06