Startpagina > Cloud backup (365, Google, Dropbox, etc.) > De cloudbewerking wordt niet ondersteund op een alleen-lezenvolume

De cloudbewerking wordt niet ondersteund op een alleen-lezenvolume

Besturingssysteem

Windows

Software

7.9 en hoger

Fout Melding

De cloudbewerking wordt niet ondersteund op een alleen-lezenvolume.
[Nieuw bestand] bestand="C:\Gebruikers\Gebruiker\OneDrive - Bedrijf BV\Documenten\Presentatie.pptx" Fout="java.io.IOException: [ReadFile] (381) De cloudbewerking wordt niet ondersteund op een alleen-lezenvolume.

Oorzaak

OneDrive heeft een feature genaamd "Bestanden Op Aanvraag" waarmee schijfruimte bespaard wordt door het bestand niet op de computer te plaatsen maar alleen een placeholder.
Als er een eenvoudige bestandsbackup gemaakt wordt kan onze software kan niet overweg met deze placeholder en geeft dan de bovengenoemde foutmelding.

Oplossing

Er zijn een aantal mogelijke oplossingen:
Optie 1
"Bestanden Op Aanvraag" uitzetten in OneDrive.
Dit kost wat meer schijfruimte maar lost het probleem direct op.

Optie 2
  1. De OneDrive map buitensluiten van de huidige backupset
  2. Een backupset aanmaken die van OneDrive zelf een backup maakt.
    • Via de client op de computer waar de backup nu ook al loopt.
      Cloud File set
    • Of via de backup server (cloud2cloud). Hier kiest u dan als type set "Cloud File" i.p.v. Office 365
Optie 3
Via de Office 365 backup kunt u naast Sharepoint en de mailbox ook OneDrive backuppen maar hier zijn extra kosten aan verbonden doordat ieder account een Office 365 module nodig is.
BENELUX GERMANY AUSTRIA / SWITZERLAND
+31 (0) 570 56 23 43 +49 (0) 800 12 22 587 +31 (0) 570 71 43 06